İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat
Yabancılar Türkiye’de Nasıl Arsa Yatırımı Yapabilir ?

Yabancılar Türkiye’de Nasıl Arsa Yatırımı Yapabilir ?

Yabancılar Türkiye’de Nasıl Arsa Yatırımı Yapabilir ?


Yabancılar Türkiye’de Nasıl Arsa Yatırımı Yapabilir ? Yeni yatırımlarla birlikte sürekli gelişmekte olan Türkiye’de, birçok yabancı yatırımcının son yıllarda arsa yatırımı yapma eğiliminde olduğu görülmektedir.Türkiye’deki mevcut değerli arazileri araştıran ve ileriye dönük arsa yatırımı yapan Araplar, yabancı yatırımcılar listesinin başında gelmektedir.Türkiye’de sunulan uygun şartlar ve arazi yapısı yabancı yatırımcıların ilgisini çekmektedir. Özellikle ulaşım ağının gelişmiş olduğu büyük şehirler en çok tercih edilen yatırım alanları arasındadır. Ulaşım imkânları dışında arsaların değerini artıracak sağlık, eğlence ve benzeri koşullar yabancı yatırımcılar için yatırım yapma nedenleri arasında öne çıkmaktadır. Ayrıca, Türkiye’de arsa satın almak yabancılar için Türk vatandaşlığı kazanmak gibi bir takım büyük avantajları beraberinde getiriyor.

Yabancılar Türkiye’de Nasıl Arsa Yatırımı Yapabilir?

Ülkemizde yabancılar belirli koşullar altında arsa satın alabilirler. Bunlardan en önemlisi, yabancıların Türkiye’de en fazla 30 hektarlık arsa satın alabilmeleri koşuludur. Bunun yanı sıra yabancılar, özel mülkiyetin bulunduğu ilçenin yüzde 10’una kadar taşınmaz sahibi olma hakkına sahiptir. Taşınmazın devri, Tapu Sicil Müdürlüğünde imzalanan resmi sözleşme ve tapu belgesi ile gerçekleşir. Söz konusu yabancı alıcının, Türkiye’de taşınmaz ve mülk edinme hakkına sahip seçilmiş ülkelerden birinin vatandaşı olması beklenmektedir. Satın alma aşamasında, yabancı yatırımcılar önce Tapu Sicili Müdürlüğüne başvurur. Başvuru sürecinde tapu, kimlik kartı, arazinin mevcut değerini gösterir bir belge ile beraber eğer alıcı veya satıcı Türkçe bilmiyorsa, onaylı bir tercüman bulunmalıdır. Yabancıların yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı kazanma şartından yararlanabilmeleri için en az 250.000 dolar değerinde arsa satın almaları gerekmektedir.

Yatırımcılara, uzun vadede büyük kazanç elde etme olanağı sağlayan arsa yatırımı, bu yönüyle dikkatleri çekiyor. Arsa yatırımı yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta arsanın konumudur. Gelişme olasılığı yüksek bölgelerde yer alan arazilere yatırım yapmak, yatırımın geri dönüşünü zirveye taşıyor.Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi Türkiye’nin metropol şehirlerine yatırım yapmak, yabancı yatırımcılara büyük kâr getirmektedir.Satın alınan arsanın değeri yalnızca parasal olarak değerlendirilmiyor ve yabancı yatırımcılara Türk vatandaşlığı hakkı da sağlıyor. Arazi yatırımı yapmanın bir diğer önemli avantajı ise kira ve aidat gibi sorunlarla uğraşmadan, yabancı yatırımcıların Türkiye’de rahatça yaşayabilmeleridir.

Yabancı Yatırımcılar için Türkiye’deki En Değerli Arsalar Hangi Şehirlerdedir?

Yatırımcıların ağırlık verdiği özellikle dört büyük şehir arsa yatırımında oldukça popülerdir. Bu şehirlerde yer alan arsaların zaman içinde değerleri arttığı için doğru konumda yatırımın büyük ölçüde önemi vardır.

Bursa

  •          Bursa Konum Olarak Türkiyenin 3 Büyük şehrinin tam ortasında Marmara bölgesindedir. İstanbul , Ankara ve İzmirden sonra Türkiyenin 4. Büyük kentidir.
  • ·        Bursa Tabiat zenginliği açısından eşsiz bir konuma sahiptir. Uludağa ve Marmara denizine (Mudanya) 20 dakika , İstanbula bir buçuk saat mesafededir.
  • ·        Bursa konum itibari ile son yıllarda turizm , sanayi , toplu konut ve sağlık turizmi sektöründe hızla büyüyerek yabancı yatırımcıların ilk tercihleri arasına girmiştir.
  • ·        Bursa Hızla büyüyen Türkiye ekonomisine 25  Sanayi bölgesiyle Otomotiv , tekstil ve gıda sektörleri başta olmak üzere büyük katkılar sağlamaktadır.
  • ·        Yaklaşık 4 milyonluk nüfusa sahip olan Bursa’da Önümüzdeki 10-15 yıllık süreçte 6-7 milyon nüfus beklentisi bulunmaktadır.
  •          Bu büyümeye paralel olarak yabancı yatırımcıların gözünün Bursa’ya çevrilmesine neden olmuştur.
  •          Bizde yabancı yatırımcıların Bursa’ya olan ilgisine kayıtsız kalmayıp sistemimizi ve portföyümüzü yatırımcıların talepleri doğrultusunda geliştirerek en hızlı ve doğru şekilde          yönlendirerek DijitalEmlak olarak ihtiyaçlarına cevap vermekteyiz.


İstanbul

İstanbul’da arsa yatırımı için en uygun ilçeler: Kayaşehir, Arnavutköy, Çekmeköy ve bu ilçelere yakın olan mahallelerdir. Bu bölgeler, ulaşım seçenekleri ve sağladıkları diğer fırsatlar nedeniyle yabancı yatırımcıların gözdesi haline gelmiştir. Köprüler, havaalanları, alışveriş merkezleri, hastaneler ve diğer fırsatlar çevredeki arsaların değerini yeni yapılan yatırımlarla birlikte oldukça artırmaktadır.

Ankara

Ankara’da arsa yatırımı yapılabilecek bölgeler ise Çankaya ve Oran çevresidir. Bu ilçelerde yapılacak olan her türlü yatırım projesi arsalara değer kazandıracaktır.  Özellikle Çankaya’daki Mustafa Kemal Mahallesi ve Oran’daki İlkbahar Bölgesi yüksek değer kazanılabilecek bölgelerdir. Ankara’nın başkent olması, arsaların sürekli değerlenmesinde en önemli faktördür.

İzmir

İzmir, Türkiye’nin turizm açısından en ünlü şehirlerinden biridir. İzmir’i arsa yatırımı için bu kadar değerli kılan da bu özelliğidir. Yatırım yapılabilecek bölgelere bakıldığında, Bayraklı ve Bornova görülmektedir. Özellikle Pınarbaşı Bölgesi ve Bornova’nın Ankara Caddesi, zaman içinde değerinin artması beklenen bölgeler arasındadır. İzmir yalnızca turizmde değil; ulaşım, sağlık ve eğlence alanlarında da birçok imkâna ev sahipliği yapması nedeniyle yatırım için ön plana çıkmaktadır.

Satın Alınan Arsa Nasıl Kullanılabilir?

Satın alınan arsanın en karlı kullanımı merkezi bir alanda tercih edilmiş olmasıdır. Böylelikle zamanla değerini artırabilir ve konut, hastaneler, alışveriş merkezleri gibi birçok hizmet için yapılacak projeler için tercih edilebilir. Arsa ayrıca yabancı yatırımcı tarafından herhangi bir mülkü inşa etmek için de kullanılabilir. Müstakil bir ev dışında, arsa bir apartmanın veya bir bina kompleksinin inşası için de kullanılabilir. Arsa sahibi, bu inşaat çalışmalarından büyük oranda kar elde edebilir. Tüm bunların yanı sıra arsasını kiralayabilir. Kiracı, arsayı yatırımcının belirlediği şartlara göre kullanabilir. Bu yöntem aynı zamanda yatırımcıya oldukça fazla finansal kâr getirecektir.

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir