İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat
Satılan Konut çok olunca , Bursa'da kiralık daireler boş kaldı!

Satılan Konut çok olunca , Bursa'da kiralık daireler boş kaldı!

Bursa'da kiralık daireler boş kaldı! (ÖZEL HABER)



GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Kamu bankalarının 1 yıl ertelemeli sıfır konutlar için aylık yüzde 0.64, ikinci el konutlar için ise aylık yüzde 0.74 kredi imkânı sunması konut satışlarını artırdı.

Şehir merkezlerinde kiralık dairelere olan talep azalırken, kiralık yazlıklara olan ilgi arttı.

Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte tatil yapmak isteyen vatandaşlar, kalabalık otellerden uzak durup, havuzu olan villa tarzı evlere yönelmeye başladı.

Bursa'da gayrimenkul sektöründe çalışan Ahmet Öztürk, "Pandemi sürecinde krediler düşünce herkes ev aldı. Konutları kimler aldı? Kiracılar aldı. Herkes kendi evinin sahibi olmak istedi. Şu an piyasada kiralık daire bolluğu var. Kira fiyatlarını bölge belirliyor. Daire merkeze, metroya, hastaneye ne kadar yakınsa fiyatı artıyor ama şu anda Bursa'da kira fiyatlarında bir artış yok" dedi.

"HERKES EVİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BU SÜREÇTE ANLADI"

Öztürk, "Pandemi sürecinde hepimiz evlere tıkıldık. Beton içinde yaşadık. İnsanlar çok bunaldı ve açık hava ihtiyacı hissettiler. Herkes evin ne kadar önemli olduğunu bu süreçte anladı. Bahçeli ev ve arazi satışları artmaya başladı. İnsanlar hobi bahçesi fikrine yöneldi. Krediler de uygun olunca kiracı olan herkes kendi evine çıkmaya karar verdi. Kiralık daireler birer birer boşaltıldı" ifadelerine yer verdi.

"BURSA'DA BÖYLE BİR DURUM YOK"

"Tatil beldelerinde kiralık daire bulmak artık çok zor" diyen Ahmet Öztürk," Tatile çıkanlar koronavirüs salgını nedeniyle otel yerine müstakil evlerde kalmayı tercih edince, Ege ve Akdeniz bölgelerinde kiralık daire kalmadı. Oteller yerine insanlar daha güvenli olan dairelere çıkmaya karar verdi. Ama şu anda Bursa'da böyle bir durum yok. Fiyatlar da sabit. Bursa'da kiralık daire bolluğu var. Durum tatil beldelerindeki gibi değil" şeklinde konuştu.

Kaynak: BURSADA BUGÜN

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir