İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat
Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2020 dijitalemlak

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2020 dijitalemlak

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2020.


Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi yani kısaca TAKBİS, Türkiye genelinde taşınmaz mülkiyet bilgilerini elektronik ortamda sunan sistem. Peki, internet üzerinden tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? İşte tapu parsel sorgulama 2020.


Devletler ve resmi kurumlar da, gelişen internet yaşamı içerisinde birçok hizmetini internet erişimine açtı. Bunlardan biri de Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, arsa ve arazi sahibi olanlar veya yeni arsa, arazi sahibi olacaklar için internet üzerinden parsel sorgulama hizmeti sağlıyor. ‘Tapu parsel sorgulama’ , ‘arsa parsel sorgulama’ gibi işlemler bu hizmet kullanılarak yapılabiliyor. Özellikle arsa ya da arazi sahibi olan ve olmayı düşünen vatandaşlar için, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından sağlanan büyük bir kolaylık bulunuyor. ‘Ada parsel sorgulama ekranı’ için, ada parsel numarası, enlem ve boylam bilgilerini girerek merak edilen bilgilere ulaşmak mümkün. TKGM bu hizmeti sadece internet üzerinden sunmakla sınırlı kalmayarak akıllı telefonlar aracılığı ile de ulaşıma açmış durumda. Böylelikle vatandaşlar en kolay şekilde ‘tapu parsel’, ‘ada parselden adres sorgulama’ gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi yani kısaca TAKBİS, Türkiye genelinde taşınmaz mülkiyet bilgilerini elektronik ortamda sunan ve bunlarla ilgili her türlü bilgiyi sorgulamak için erişilebilen bir sistem. Sadece vatandaşların değil, kurum, kuruluş ve belediyelerin de sıklıkla kullandığı bu sistem, yapılacak olan işlemleri standartlaştırarak bilgisayar ortamından yapılmasını sağlar. Kurumların ve vatandaşların sıklıkla karşılaştıkları bürokratik sıkıntıların önüne geçer. 'T.C ile tapu sorgulama' ya da 'tapu sorgulama parsel' gibi işlemler bu şekilde güvenli olarak yapılabilir. 

TKGM TAPU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgulama Uygulaması vasıtasıyla ada veya parsel numarasına dair bilgilere erişilebilir. 

TKGM'nin Parsel Sorgulama Uygulaması'na giriş yaptıktan sonra karşınıza bu sitenin kullanım talimatları gelir. Bu talimatnameyi okuyup onay vermeniz gerekir. Aksi takdirde siteye giriş yapılmaz. Bu onay işlemini gerçekleştirdikten sonra tapunuzun adres bilgilerini sisteme girdikten sonra, karşınıza arazinizin uydudan çekilmiş fotoğraflarıyla birlikte konumu ve bilgileri ekrana gelecektir.

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi sorgulamasını http://parselsorgu.tkgmgov adresi üzerinden gerçekleştirilebilir. TAKBİS internet sitesi için kullanım koşulları 11 maddeyi içermekte. Sitede işlemlerinizi gerçekleştirmeden önce kullanım koşullarını okumak ve kabul etmek gerekiyor. 

E-DEVLET ÜZERİNDEN 'PARSEL SORGU TKGM'

Eğer TKGM'nin kendi portalı üzerinden sorgulama yapmak istemiyorsanız, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde bulunan arazi ve tapu bilgilerinize E-Devlet üzerinden de erişebilirsiniz. E-Devlet üzerinden sorgulama yapmak için ise http://www.turkiyegovtr/tapu-bilgileri-sorgulama adresini kullanmalısınız.

Yapacağınız sorgulamayı gerçekleştirmeden önce e-devlet sisteminde kaydınızın olması gerekir. Kimlik doğrulamasının ardından sisteme giriş yaparak gerekli sorgulama yapılır.

Eğer E-Devlet sisteminde kaydınız bulunmuyor ise, en yakın PTT şubesine giderek öncelikle geçici E-Devlet şifresi temin etmeniz gerekir. Bu şifre ile giriş sağladıktan sonra Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün ara yüzüne girerek herhangi bir tapuya sahip olup olmadığınız bilgisine erişebilirsiniz. Sistem üzerinde herhangi bir tapunuz bulunmuyor ise E-Devlet sistemi size bu bilgiyi sağlayacaktır. 

Aşağıdaki linkten parselinizi sorgulayabilirsiniz.

https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/


Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2020 dijitalemlak

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir